6 produktów
Sitka i cedzaki to niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Są niezastąpione do odcedzania kaszy, ryżu czy makaronu. Możesz wykorzystać je również do płukania owoców i warzyw.
Sitka i cedzaki - jakie wybrać?
Do płukania owoców i warzyw świetnie sprawdzą się stalowe sitka. Niektóre z nich możesz wygodnie postawić w zlewie, inne zostały wyposażone w komfortową rączkę. Podczas odcedzania wody z makaronu, ryżu czy kaszy, możesz również oprzeć sitko na garnku lub innym naczyniu.
Łyżka cedzakowa inaczej nabierak czy szumówka pomoże usunąć pianę i wszystkie szumowiny z powierzchni wywaru. Sprawdzi się również do odcedzania pierogów i klusek. Możesz użyć jej do wyciągnięcia frytek i innych dań z głębokiego tłuszczu.
Sitka i cedzaki dostępne w naszym sklepie zostały wykonane ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.